Tippek a mentális egészség helyreállítására

7 öngondoskodási ötlet a mentális egészségedért

Most mindannyiunknak szüksége van egy kis öngondoskodásra vagy angolosan self care-re.

Tudom idegenül hangzik, de nagyon nem mindegy és törődni kell bizony magunkkal is!

Nem vagy egyedül, ha az előző év teljesen kizökkentett téged.

Az öngondoskodás alatt nem kell bonyolult dolgokra gondolni és nem is kell pénzköltéssel járnia.

Íme 7 tipp, amibe akár ma bele tudsz kezdeni:

1. Lassíts le!

Maradj egy kicsit tovább az ágyban, ha teheted. Készítsd el azt a csésze kávét vagy teát, és szánj időt arra, hogy kiélvezd a reggelt, mielőtt elkezded a napod.

2. Tarts egy mentális egészségnapot!

Még ha nem is tudod egy egész napot kivenni, szánj néhány órát magadra. Lépj ki a szabadba, és szívd be a friss levegőt. Olvass el néhány oldalt egy könyvből. Nézz meg egy filmet. Hallgass olyan zenét, amely jó hangulatba hozz.

3. Jelentkezz le a közösségi médiáról!

Komolyan az Instagram még mindig ott lesz, amikor visszajössz. Kapcsold ki a posztokról szóló értesítéseket. Próbáld ki, hogy egy napra teljesen törlöd az alkalmazás értesítéseket a telefonodról. A végtelen görgetéstől még soha senki nem érezte magát jobban. Arra is figyelj oda, hogy csak olyanokat kövess, akik motiválnak! Tarts egy nagytakarítást a követettjeid között!

4. Mozogj!

Mozgasd meg a tested, hogy az endorfinok áramoljanak. A rengeteg ingyenesen otthon is elérhető edzéssel ma már mindenki számára van valami. Jóga, pilates, spinning, erőnléti, barre, tánc. Még ha csak 10 perced van, az sem baj! Vagy maradj egyszerű, és sétálj egyet a szabadban.

5. Meditálj!

Ehhez nem kell szakértőnek lenned. Már 3 perc is sokat segíthet. 

Ha picit több idővel rendelkezel engedj egy kád vizet és hagyd, hogy távozzanak a negatív érzelmek a testedből! Nagyszerű ötlet lehet egy kis fürdősóval feldobni ezt az alkalmat, mely akár az érzelmek elengedésében is segítségünkre lehet!

6. Hagyd el a híreket!

Komolyan mondom, hagyd abba a hírek nézését. Fontos, hogy mivel táplálod az elmédet ezért mindeképpen igyekezz pozitív dolgokkal körülvenni magad! Persze ez nem azt jelenti, hogy ne informálódj a világ dolgairól, de a felesleges negatívitást kerüld el!

Ha készen állsz akkor vágj is bele!

Vélemény, hozzászólás?