Fürdősó receptek illóolajokkal

  • Post category:DIY & Tippek
  • Reading time:4 mins read

Nincs is jobb egy fárasztó nap után elmerülni a habok között a fürdőkádban! Igaz már csak a forró fürdő önmagában is nagyon hasznos, de a maximális hatás érdekében érdemes feldobnunk egy kis extrával, mint például a fürdősó!

A fürdősók egyik fő alapanyaga az Epsom-só vagy keserűsó, amelyet a patikákban, bioboltokban vagy internetes áruházakban is beszerezhetünk. Nagyon jó hatással van az emberi szervezetre, és a bőrön keresztül is jól felszívódik. Segítségével megszabadulhatunk a felesleges stressztől, a méreganyagok eltávolításában is segítségünkre lehet és az álmatlanságra is gyógyír.

Emellett szinte bármilyen sót felhasználhatunk, ezek ugyanis csak javítják a fürdősó hatékonyságát. A himalája-só például nagyobb mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket, melyek elengedhetetlen a testünk számára.

A sónak kiegyensúlyozó hatásai is vannak, szépíti a bőrünket, ellazítja az izmokat is. Az arra érzékenyeknél azonban irritációt válthat ki és száríthatja is a bőrt. Fürdősó használata után mindenképpen zuhanyozzunk le és a testápoló krém használatáról se feledkezzünk el.

Nem elengedhetetlenül szükséges, de a fürdősó relaxáló, gyógyító hatását jelentősen növelheti, ha valamilyen illóolajat is hozzákeverünk.

Stressz oldáshoz használhatunk: Rose valamint Lavender, Stress Away, Orange, Peace&Calming olajat.

Frissítő hatású és a koncentrálást segíti : Lime, Orange, Grapefruit, Bergamot olaj.

Megfázás esetén: Peppermint vagy Eukalyptus olaj.

A fürdősóba keverhetünk szódabikarbónát is. Nagyon hasznos, mivel semlegesíti a klórt, ami sajnos a legtöbb vízben a fertőtlenítés miatt megtalálható. Szintén nagyon hatékony a méregtelenítésben és a stresszoldáshoz is hozzájárul, valamint a kellemetlen szagokat is segít megszüntetni. Sőt nőgyógyászati panaszok, leginkább gombás fertőzés esetén is nagyon jótékony lehet, ha keversz belőle a fürdővízbe.

A sós fürdő nem javasolt nyílt sebek, súlyos bőrgyulladás, lázas betegségek és súlyos szívbetegségek esetén. A só ugyanis irritálhatja a bőrt, a meleg víznek pedig értágító hatása is van. Továbbá nem javasolt várandós kismamáknak, illetve három év alatti kisgyermekeknek sem.

Kattints ide, ha felkeltette az érdeklődésed az illóolajok világa, és regisztrálj!

Vélemény, hozzászólás?