Érzelmek és illóolajok I.

  • Post category:Illóolaj / Olajok
  • Reading time:20 mins read

Amikor érzelmekről beszélünk, meg kell említenünk a limbikus rendszert. A limbikus rendszer az agy ideg- és hálózatrendszere, amely vezérli az alapvető érzelmeket és hajt minket előre. Ez az érzelmi agy. Öt fő funkciót támogat: érzelmek, viselkedés, motiváció, hosszú távú memória és szaglás.

Az illóolajok felhasználásával közvetlenül bejuthatunk a limbikus rendszerbe az emlékek és az érzelmek stimulálása érdekében. Az illóolajok belégzésével az apró molekulák belépnek az orrüregbe, és elhaladnak a szaglószervig. A szaglószerv a limbikus rendszerünk része, ezért az aromákra adott válasz érzelmi lesz, mielőtt racionális lehetne.

Ez nagyszerű hír! Ez azt jelenti, hogy illóolajokat használhatóak a jó és rossz emlékek felidézésére. A rossz emlékeke esetében, az olajokat felhasználhatjuk a tárolt emlékek felszabadításához, lehetővé téve a feldolgozásukat és azok elmúlását.

Mindannyian rendszeresen érintkezünk szagreakciókkal. Vacsora idején bemegyünk a házba, és megérezzük a készülő kedvenc ételünk illatát. Érzelmeink azonnal megindulnak az étkezéssel kapcsolatos kedves emlékeink körül, és boldogok leszünk.

Érezni a kölni illatát, amelyet nagyapánk szokott viselni, azonnal érzelmeket vált ki a kapcsolatunk alapján. Ha jó volt a kapcsolat, megjelenik a szeretet és az öröm. Ha rossz volt, vagy elhunyt már, akkor a harag vagy a szomorúság kerül előtérbe.

Alkalmazási lehetőségek

Most, hogy áttekintettünk egy kicsit a tudományos részt, merüljünk el ezekben az erőteljes keverékekben, és beszéljünk arról, hogyan használhatók.

DIFFÚZOR

Az olajok alkalmazása diffúzorban csodálatos az érzelmi támogatás szempontjából. Ha szükségünk van egy kis bátorságra, hogy elősegítsük a kedélyállapotunk javulását, akkor a diffúzor a legjobb választás.

HELYILEG

Olajokat alkalmazhatunk a férfi és női reproduktív rendszerek vitaflex pontjaira; a férfiaknál ezek a vitaflex pontok a bal külső bokán vannak. A nőknél ez a külső jobb boka területe. Az agy vitaflex pontjai a hüvelykujj és a nagylábujj. Használhatjuk őket más helyeken is. Igazából nem számít, hová kenjünk, mivel 26 másodpercen belül felszívódnak a véráramba, és 2 percen belül eljutnak a test minden sejtjéhez.

MEGJEGYZÉS: Az illóolaj első használatakor győződjünk meg róla, hogy nem vagyunk rá érzékenyek! Egy hordozóolajjal, például kókusz- vagy olívaolajjal hígítsuk, és kenjük be az alkarunk, hogy lássuk, nem okoz-e irritációt. Ha a bőrünk bármennyire is irritálódik, vagy hígítsuk jobban az olajat, vagy kerüljük el az alkalmazását.

Soha ne használjunk hígítatlanul forró olajakat, például Thieves, Lemongrass, Peppermint és Panaway az érzékeny területeken. 

BELSŐLEG

A Young Living olajok 100%-os TISZTASÁGÚAK, ami azt jelenti, hogy általában fogyasztásuk szempontjából biztonságosnak tekinthetők. A YL belső / étrendi vonalát Vitality olajoknak hívják, melyek külön címkével vannak megjelölve.

Akupunktúrás pontok

Az illóolajok speciálisan desztillált növényi esszenciák. Rezgési frekvenciákat tartanak fenn, amelyek gyengéden elmozdítják az érzelmi mintákat. A specifikus illóolajok illata felszabadítja a sejtmemóriát; az olajok elhelyezése az akupunktúrás riasztási pontokon a legmélyebb szintre is képes minket elvinni. Az adott érzelem megélésével, a másik oldalának megtapasztalásával és a “kiút” megtalálásával sikeresen átprogramozhatjuk DNS-ünket, ezáltal felszabadítva a mintát a sejtmemóriából. -Carolyn L. Mein, D.C.

OLAJOK ÉS ÉRZELMEK - Feelings Kit csomag

RELEASE

Megerősítés: „Elengedem a negativitást elmémből, testemből és szellememből” ⠀

Elmélkedés: Milyen módját választom a dolgok elengedésének? ⠀

Szándék: Olyan életet fogok élni, amely mentes az egészségtelen elvárásoktól.

A Release ™ a Ylang Ylang, Olive, Lavender, Geranium, Royal Hawaiian™ sandalwood, Grapefruit, Tangerine, Spearmint, Lemon, Blue cypress, Davana, Kaffir lime, Ocotea, Jasmine*, Matricaria, Blue Tansy, and Rose olajok keveréke.

Elősegítheti a harmóniát és az egyensúlyt.

Kamaszok és érzelmek

Nem titok, hogy a tizenévesek érzelmesek. Nagyon sok változás megy végbe a testükben. Gyermekkorból a felnőtt korba lépnek át, és gyakran küzdenek azzal, hogy szüleiktől függenek, miközben erősen vágynak a függetlenségre. Lehet, hogy túlterheltek is, az általuk átélt érzelmi és fizikai változások miatt.

A tizenévesek számára a nem kívánt érzelmek felszabadítására szolgáló eszközök nagyon hasznosak lehetnek, egy érzelmileg egészséges tinédzserkor kialakításában, lehetővé téve számukra, hogy jól érezzék magukat és fel tudják dolgozni a változásokat.

A Release egy egyszerű eszköz, amelyet bárki használhat, és nagyon hatékony az érzelmek, például a düh, a harag vagy a bűntudat érzésének feldolgozásában. 

HOGYAN KELL HASZNÁLNI

– Helyileg: Helyezzünk 2-4 cseppet közvetlenül a torkunk alá a kulcscsont fölé. Hígítás nem szükséges, kivéve nagyon érzékeny bőr esetében. Szükség szerint használjuk.

– Diffúzorba 4-6 csepp, akár 1 órán át, naponta háromszor.

VALOR

Megerősítés: „Készen állok az életem átalakítására” vagy „Az erőmből származom”.

Elmélkedés: Mi tart vissza a személyes növekedéstől? ⠀

Szándék: Bátorságom és erőm lesz arra, hogy hiteles énem legyek.

“A bátorságra mindannyiunknak szüksége van, életünk minden korszakában és szakaszában.”

Bátorság kell ahhoz, hogy

  • megtegyük az első lépéseket.
  •  beilleszkedjünk egy közösségbe
  • nyilvánosság előtt beszéljünk
  • álmodozzunk, tervezzünk
  • családot alapítsunk
  • saját vállalkozást indítsunk.

A Valor használata egyszerű és hatékony módszere annak, hogy magunkba szívjuk a bátorságot, míg kifújjuk a félelmeket!

A bátorság ellentéte a tehetetlenség. Ennek az állításnak a kimondása segíthet a tehetetlenségből a bátorságba való áttérésben.

Alkalmazzuk diffúzorban a Valort egy inspiráló és nyugtató légörért, vagy helyileg, hogy megtapasztaljuk ezt az önbizalom növelő és felemelő illatot.

A Valor a Black Spruce, a Camphor, a Blue Tansy, a Frankincense és a Geranium keveréke.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI

– Helyileg: 2-4 cseppet vigyünk fel közvetlenül a bal lapockára.

Hígítás nem szükséges, kivéve az érzékeny bőrűeknél. Szükség szerint használjuk.

– Diffúzorban: Naponta háromszor

HARMONY⠀

Megerősítés: „nyitott vagyok a szeretet adására és fogadására” vagy „egy vagyok mindenkivel”

Reflekció: Hogyan adhatok és fogadhatok olyan szeretetet, amely igazodik önmagamhoz és a körülöttem élőkhöz? ⠀

Szándék: elősegítem és fenntartom a kiegyensúlyozott életemet.

Royal Hawaiian Sandalwood, Lavender, Ylang Ylang, Frankincense, Orange, Angelica root , Geranium, Hyssop, Spanish Sage, Spruce, Coriander, Bergamot, Lemon, Jasmine, Roman Chamomile, Palmarosa és Rose olajok keveréke, melyek felemelő aromás élményt nyújtanak.

A pozitív megerősítésekhez használjuk, így hatásukat még erősebbé tehetjük. Amikor egy pozitív gondolatot vagy megerősítést összekapcsolunk egy fizikai illattal, elkezdjük összekapcsolni a kettőt és létrehozni egy szándékosabb élményt.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI

– Diffúzorban: 4-6 csepp, akár 1 órán át naponta háromszor, segít megőrizni a békét otthonodban.Játszó gyermekek körül is ezt használjuk, hogy a légkör könnyű és szórakoztató legyen. A hálószobában is nagyszerű, mivel békét és harmóniát teremt a felek között.

– Helyileg: Tegyünk 2-4 cseppet kulcscsontunkra a belső harmónia érdekében.
Hígítás nem szükséges, kivéve az érzékeny bőrűek esetében. Szükség szerint használjuk.

FORGIVNESS

Megerősítés: „Megbocsátok magamnak és másoknak a korábbi hibákért” vagy „Könnyedén és kegyesen engedek el”. vagy „az élet minden tapasztalatából tanulok”.

Elmélkedés: Hogyan tudok megbocsátást nyújtani magamnak és másoknak? ⠀

Szándék: helyet fogok biztosítani magamnak és másoknak a tanuláshoz és a növekedéshez.

“„A megbocsátás nem mindig könnyű. Időnként fájdalmasabb érzés, mint az elszenvedett seb, annak, aki megsérült. És mégis nincs békesség megbocsátás nélkül.”
-Marianne Williamson

A párkapcsolatokban gyakran szükség van a megbocsájtó képességünkre. Amikor a múltunkban mások cselekedetei zavarnak minket, harag, gyűlölet, bánat és fájdalom tölt el bennünket. A megbocsátás egy módja annak, hogy felszabadítsuk ezeket a negatív érzelmeket, és megkezdjük a gyógyulási folyamatot. Az egyik hasznos technika, a mély légzés kombinálása a Forgivness illóolajjal.

A mély légzés ugyanolyan egyszerű lehet, mint elengedni a haragot. Lassan mélyen lélegezzünk, érezzük, hogy a tüdőnk kitágul és megtelik. Ezután engedjük ki a levegőt ugyanolyan lassan, mint ahogy beszívtuk. Ismételjük meg ezt még legalább kétszer.

A Forgiveness ™ keverék Melissa, Geranium, Frankincense, Sandalwood, Angelica, Lavender, Lemon, Jasmine, Roman Chamomile, Bergamot, Ylang Ylang, Palmarosa, Helichrysum, és Rose olajokat tartalmaz.

Ez a kombináció olyan aromát nyújt, amely támogatja a megbocsátás képességét önmagunknak és másoknak, miközben elengedjük a negatív érzelmeket, ami a személyes növekedésünk fontos része.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI

– Helyileg: Helyezzünk 2-4 cseppet közvetlenül a jobb bordára vagy a jobb láb közepére.

Hígítás nem szükséges, kivéve érzékeny bőr esetében. Szükség szerint használjuk.

– Diffúzorban 4-6 csepp naponta háromszor 1 órán át.

INNER CHILD

Megerősítés: „Elég a hiteles énem” vagy „Elengedem a múltat”.

Elmélkedés: Mit tanulhatok a hibáimból és mások hibáiból? ⠀

Szándék: Tudatában leszek sebezhetőségeimnek és szeretem valódi énemet.

Megkérdezted már magadtól: “Ki vagyok én?”

Lehet, hogy életünk során különböző időközönként tesszük fel ezt a kérdést magunknak, a gyermekből a tinédzserbe, vagy a tinédzserből a felnőttségbe való átmenet során; amikor elvégezzük a főiskolát és karrierre vágyunk, amikor belépünk egy kapcsolatba, és ki kell derítenünk, kik is vagyunk, miközben összeforr életünk egy másik személyével. 

Az Inner Child ™ édes illata arra ösztönözhet minket, hogy kapcsolatba lépjünk igazi önmagunkkal. 

Ez az olaj, ami az Orange, Tangerine, Jasmine, Ylang Ylang,Spruce, Sandalwood, Lemongrass, és Neroli keveréke elősegítheti a memória reagálását, és könnyebben megtalálhatjuk saját identitásunkat, ami az egyensúlyban lévő érzelmek megtalálásának egyik első lépése.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI

– Helyileg: Hígítsunk fel 1 cseppet 1 csepp V-6 ™ vagy olívaolajjal, és szükség esetén tegyük a fülcimpákra.

– Diffúzorban legfeljebb 1 óra naponta háromszor.

PRESENT TIME

Megerősítés: „A múltam nem határoz meg engem” vagy „Tisztán látok”.

Elmélkedés: Milyen múltbeli tapasztalataim alakították a jelen nézetét?

Szándék: Jelen leszek, és tudatában vagyok minden pillanatnak, ahogy jön, és a múlt vagy a jövő félelme nélkül fogok élni.

“„A múlt mögötted van, tanulj belőle. A jövő előtted áll, készülj fel rá. Itt van a jelen, éld meg. “
– Thomas S. Monson

A Present Time Sweet Almond, Orange, Black Spruce, Ylang-Ylang olajok keveréke.

Segít az itt és mostra összpontosítani, így túljuthatunk a múlton és előreléphetünk. Azért hozták létre, hogy segítsen az embereknek a pillanatban élni.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI

– Helyileg: 2-4 cseppet vigyen fel közvetlenül a köldök alatt két hüvelyknyire lévő területre.

Hígítás nem szükséges, kivéve érzékeny bőr esetében. Szükség szerint használjuk. Szükség szerint használja.

– Diffúzorban 4-6 csepp 30 percig naponta háromszor.

Kattints ide, ha szeretnél megismerkedni még több érzelmi támogatást nyújtó olajjal!

Ha szeretnéd te is kipróbálni ezeket az olajokat, nincs más dolgod, mint regisztrálni!

Kattints ide és vágj bele!

Vélemény, hozzászólás?