Érzelmek és illóolajok II.

  • Post category:Illóolaj / Olajok
  • Reading time:12 mins read

Az előző bejegyzésben már olvashattál arról, hogy hogyan is hatnak az illóolajok az érzelmekre, ha lemaradtál róla, kattints ide!

Ott bemutatásra került a Feelings Kit csomag, melyben 6 nagyszerű olajat találsz, melyek kimondottan érzelmi támogatásra lettek megalkotva, de a csomag tartalma mellett, szinte minden illóolajnak van hatása az érzelmi életünkre is!

Ahhoz, hogy a negatív érzelmektől megszabaduljunk, első lépés a tudatosság. Sokszor tudatában vagyunk azoknak a tényezőknek, amelyek stresszt okoznak, frusztrálnak vagy bosszantanak. Ilyenkor az érzelmeink mögött álló gyökerekre, alapokra kell összpontosítani.

Ha nem vagy biztos benne, hogy mi áll a háttéreben, kezdd el megvizsgálni saját érzelmeidet. A legjobb, ha egyszerre egy érzelemre, egy helyzetre, egy emlékre koncentrálsz.
Válaszd ki a számodra megfelelő olajat és masszírozd el a csuklódon, tarkódon. Ezután tedd a kezed az orrod elé és lélegezz mélyeket.
Összpontosíts az érzelmeidre és a „miért” kérdésre.Ezután kezdd el elengedni a negatív érzelmeket, és próbálj összpontosítani az érzelem pozitív oldalára, vagy arra, hogy hogyan akarod magad érezni az adott helyzetben vagy egy emlék kapcsán.

Ha egy olyan emléket dolgozol fel, mely mély nyomott hagyott benned, akkor ez a folyamat időt vesz igénybe.

Például jön egy mozgalmas ünnepi időszak mondjuk, a gyereknek klausztrofóbiája van a kocsiban, a férjed/feleséged családja pár nap múlva meglátogat benneteket, a házad katasztrófa sújtotta övezetnek tűnik, késik az online rendelésed vagy a tennivalóid listájának a végét sem látod…

Valószínűleg megsemmisítve érzed magad, stresszes, kaotikus a helyzet és szorongsz. Grounding vagy Bergamot lesz számodra a jó választás.

Ha mélyebben megvizsgálod ezeket az érzéseidet, rájössz, hogy a kudarctól való félelem irányította őket. Hogy anyaként kudarcot vallasz, ha nem adod meg gyermekeidnek az áhított ajándékot. Hogy kudarcot vallasz, ha nem leszel tökéletes háziasszony, egy olyan gyönyörűen feldíszített lakásban, mint amit elképzeltél magadnak.

Most, hogy már megértetted érzelmeidnek gyökerét, alkalmazd a választott olajat és mélyen lélegezd be. Kezdj el koncentrálni a pozitív irányra. Összpontosíts arra, hogy a családod örömmel érkezik hozzátok, hogy együtt töltsék veletek az ünnepeket. Engedd, hogy ezek az emlékek összekovácsolják a családot és engedd el az összes irreális elvárást, amit magaddal szemben támasztottál.

Amikor belép a családod az ajtón, használd a Valor rollert, hogy a benned még fennmaradó apró kétely is eltűnjön, és máris a legjobb karácsonyod lesz!

Ne feledd, hogy mindenkinek különböző a testi és érzelmi reakciója. Tehát próbálj ki néhány különböző olajat, hogy megtudd, melyik válik be neked a legjobban.

Ebben a bejegyzésben még több olajat szeretnék bemutatni nektek, hogy könnyebben megtalálhassátok a nektek megfelelőt!

STRESS AWAY

Elősegíti a pihenést és a megnyugtató környezetet teremt. Hívogató, édes citrusos aromával rendelkezik, amely segít megnyugtatni az elmét.

Segít a mindennapi stressz legyőzésében, támogatja az érzelmi egyensúlyt, segít a test feszültségét megszüntetni, tökéletes a relaxációhoz.

ORANGE

Olyan az illata, mintha éppen egy érett, lédús narancsot szeleteltél volna fel! Természetes antidepresszáns tulajdonságokkal rendelkezik, és támogatja az emésztőszervek működését. Segít az agyunk jobb féltekének (kreatív oldal) stimulálásában.

Segít elengedni a szorongás, feszültség, csalódottság az érzéseit, az álmatlanság megszüntetésében.
Támogatja a boldogság és a nyugalom érzéseit.

FRANKINCENSE

Földes és enyhén fűszeres illata azonnal megalapozza hangulatodat. Ezt az értékes olajat a történelem folyamán minden civilizáció elismerte erős fizikai és érzelmi gyógyhatásai miatt. Egyesek értékesebbnek tartották még az aranynál is, és csak azok tudták használni, akik gazdagok voltak. Ugye, mi már milyen szerencsések vagyunk?!
Segít megszabadulni a depresszió, a szorongás, a melankólia, értéktelenség érzésétől, vagy segít kimozdítani, ha valamilyen oknál fogva a „múltban ragadtál”.

Elősegíti a szabadság, a nyugodtság érzését, támogat a fókuszálásban.

GENTLE BABY

A Gentle Baby egy nagyon hatásos illóolaj keverék, melynek csodálatos illata nyugtatóan hat az emberekre. Segíthet a kavargó érzelmek kezelésében, és ugyanilyen nyugtató hatással van a rengeteg felkavaró érzelemre, amivel a nap mint nap találkozhatunk. Kimondottan ajánlott várandósság során, illetve a kismamák és gyermekeik számára.

JOY

A pozitív hangulat megteremtésére tökéletes választás. Aromája segít abban, hogy a szívünkben, elménkben és lelkünkben lévő örömteli érzéseket felélesszük magunkban. Segíthet a meglévő pozitív energiaszint fenntartásában és a romantika, a boldogság és a melegség érzetét is támogatja. Az illóolajok harmóniája magunkon viselve segít, hogy komfortosan érezzük magunkat és hozzájárul az összetartozás érzésének elősegítéséhez.

WHITE ANGELICA

Ha negatív érzelmekkel küzdünk, ha mások gondjainak súlyát viseljük, vagy ha bánat, vagy csalódás ért bennünket, nagyszerű választás. Kiváló azoknak a gyermekeknek, akik nem tudják kifejezni érzelmeiket, rossz alvók, vagy rémálmok gyötrik őket.⁣ Segíthet a gyász feldolgozásában.

SARA

Ez az egyedülálló keverék hatásos az érzelmi élet helyreállításában, leginkább akkor, ha valamilyen elfojtott emlék él bennünk (gyakran gyerekkortól kezdődően), melyet szeretnénk végre elengedni. Illata könnyű, légies és tiszta. Segít megszabadulni a félelem, irreális elvárások, feszültség, és folyamatos súlykontroll nehéz érzésétől. Támogatja a szabadság, pozitivitás felszabadító érzését. Szexuális jellegű traumák feldolgozásában is nagyon hasznos lehet.

SACRED MOUNTAIN

A biztonság és a védelem érzetét keltheti, energetizál, igazi spirituális olajnak számít. Segíthet a fejlődésben.

BERGAMOT

Képes egy pozitív, felemelő környezetet kialakítani, míg a diffúzorban párologtatjuk, vagy elég egy csepp a tenyerünkbe, lélegezzük be amikor nyugtalanító időszakon megyünk át.

SACRED FRANKINCENSE

Aromája lágyabb, édesebb és magasabb rezgéssel rendelkezik, mint a sima társa. Segít, hogy felébressze a tudatosságunkat, megszabadulhatunk a bizonytalanság és értéktelenség érzéseitől.

TRANSFORMATION

Nagyon erős érzelmi támogató olaj. Tökéletes választás, hogyha változások állnak be az életünkben. Segítségünkre lehet, ha úgy érezzük elakadtunk, vagy ha nem tudunk továbblépni.

ROSE

Mivel minden 5 ml-es palackban 9,98 kilogramm rózsaszirom szükséges, a rózsaolaj az egyik legértékesebb illóolaj, amelyet megszerezhettek. Segíthet a depresszió kezelésében, inspiráló légkört teremt, nyugtató és stresszoldó hatása is van. Segíthet felszabadítani az intimitással, bizalommal és birtoklással kapcsolatos félelmeinket.

MOTIVATION

Olyan keverék, amelynek célja a halogatás és a félelem leküzdése. Ha úgy érezzük megakadtunk az életünkben, vagy segítségre van szükségünk, hogy újra mozgásba lendüljünk, akkor ez az olaj a tökéletes választás! 

NORTHERN LIGHTS BLACK SPRUCE

Ennek az olajnak olyan különleges tulajdonságai vannak, melyek lehetővé teszik az érzelmi „akadályok” felszámolását, így lehetővé téve a használó számára, hogy jobban megismerje valódi érzéseit. Lehet megalapozó és stimuláló olaj is, az igényeidtől függően.
Segít megszabadulni az idegesség és hiperaktivitás, letargia és melankólia érzéseitől. Elősegíti a harmóniát és jóakarat érzését. Támogatja a pihenést és rehabilitációt.

GROUNDING

Tavaszias, tiszta illata van, és különösen segít azoknak, akik egy komoly trauma után elveszettnek érzik magukat vagy elvesztették az irányvonalat az életükben, vagy akár csak a nap folyamán.

Segít kilábalni a káosz, megrekedés, nagy lelki nyomás érzése alól.
Támogat relaxáció közben, elősegíti a fókuszálást, egyensúlyt teremt és segít megvilágosodni.

ROMAN CHAMOMILE

Nagyszerű lehet nyugtalanság és stressz esetén, valamint az általános érzelmi támogatásban, különösen a harag eloszlatásában és a múlthoz kapcsolódó érzelmek felszabadításában. Enyhítheti a szorongást és jókedvre deríthet, illetve a nyugodt alváshoz is hozzájárul.

PEACE&CALMING

Bátorítja a mély relaxációt. Nagyszerű támogatás lefekvéskor vagy a hiperaktív gyermekek támogatásában. Felemelő és feszültség levezető. A legendás és egyetlen eredeti nyugtató olaj. Lefekvés, vásárlási idő, vezetési idő, stresszes időszak esetén. Háziállatok, gyerekek, fiatalok és idős emberek is élvezhetik nyugtató erejét!

Vélemény, hozzászólás?