A legjobb illóolajos receptek gyerekeknek

 • Post category:Illóolaj / Olajok
 • Reading time:9 mins read

Ahogyan arról már korábban írtam, a gyermekek számára is óriási segítséget nyújthatnak az illóolajok, ha körültekintően és a szabályokat betartva alkalmazzuk őket!

Az illóolajok a családom egyik fő támaszává váltak. Akár a pocakfájdalmakat kell csillapítani, ha sok volt a csoki, akár egy rovarcsípést kell csillapítani, a gyerekeim gyakran kérik az olajok segítségét.

Összegyűjtöttem néhány olyan DIY receptet itt, amiket mi szívből ajánlunk!

KEDVENC OLAJOK GYEREKEKNEK:

1. Lavender
A levendula a legjobb olaj, ha nem tudod, mit használj. Nagyszerű a bőrre (túl sok napozás, bőrnyugtatás, pattanások és egyebek), a relaxációra, a kiegyensúlyozottságra és a legjobb alvásra. Emellett hihetetlenül gyengéd… tökéletes a kicsiknek.

2. Frankincense
A tömjén szintén nagyszerű a gyerekeknek. Gyengéd és enyhe illatú. Párosítsd levendulával minden bőrre és az egyensúlyért.

3. Copaiba
A Copaiba fantasztikus az immunrendszer támogatására. Akkor is nagyszerű, amikor a fogacskák jönnek.
TIPP:
Keverj össze 1 cseppet egy kis kókuszolajjal, és vidd fel az ínyre, hogy enyhüljön a kellemetlenség.

4. Thieves
A Thieves Vitality az immunrendszer támogatására is nagyszerű. Fahéjkéregből, szegfűszegből, rozmaringból, eukaliptuszból és citromból készült keverék. Párosítsd a Copaiba, és adj mindegyikből egy-egy cseppet egy kanál mézre. Rollert is készíthetsz belőle napi használatra.

5. Peppermint
A borsmenta a legjobb az emésztés támogatására… például amikor a gyerekek túl sok pizzát vagy édességet esznek.  

6. DiGize
A DiGize szintén nagyszerű az emésztés támogatására, és a gyerekeim is ezt szeretik a legjobban. Nem utazunk e nélkül az olajkeverék nélkül – édesköményből, borsmentából, tárkonyból, ánizsból, gyömbérből és pacsuliból készült.

7. Kidcare

Nagyszerű választás mindenféle apró sérülés, karcolás kezelésére. Azonnali enyhülést és gyors gyógyulást eredményez a használata.

8. Refresh

Ez a kimondottan kisgyermekek számára kevert keverék a legjobb választás a légzőrendszer támogatására bármely évszakban. 2 éves kor felett már hígítás nélkül alkalmazható.

9. Lemon Myrtle

Szintén a légzőrendszer támogatására ajánlott, 2 éves kor alatt is bátran alkalmazható a Myrtle illóolajjal párosítva még hatásosabb segítség.

10. Stress Away

A gyermekeket is  érheti stressz, illetve túlpöröghetnek például, ha kimarad a megszokott délutáni alvás. Ilyenkor nagyszerű társ a Stress Away, hiszen segít megnyugodni.

Gyermekeknél a diffúzorban és a helyileg történő alkalmazás amit javallunk!

RECEPTEK

Az összes most következő receptnél figyelj az életkor szerinti alkalmazásra, a leírtak csupán ajánlás jellegű cseppszámok. 

Itt találod, hogy milyen hígítási arány tartozik az életkorhoz!

RECEPTEK A JOBB ALVÁSÉRT

Illetve 10 ml-s rollerbe a fentiekből rollerkeverék is készíthető, szintén életkor szerinti hígítás alapján!

RECEPTEK IMMUNERŐSÍTÉSRE

Gyermekeink immunrendszerének támogatásra van szüksége, miután közösségbe kerülnek, ennek a lényegessége felértékelődik. 

Immunerősítő roller 2 évesnek
10 ml rollerben ⁣
5 csepp Lemon⁣
3 csepp Thieves ⁣
2 csepp Frankincense
frakcionált kókuszolaj
Reggel és este alkalmazzuk pulzáló pontokon normál esetben. Megfázás vagy egyéb gondok esetén 2-3 óránként is mehet!

Immunerősítő diffúzor keverék ⁣
3 csepp Lemon⁣
3 csepp Thieves ⁣
1 Purification

Légúttisztító diffúzor keverék
2 csepp Refresh
2 csepp Lemon Myrtle
1 csepp Pine

Mellkas krém hurutos köhögés esetén (Letapadt nyák feloldásában segít)
Összetevők 100 gramm mennyiséghez:
▪️ 14 gramm méhviasz
▪️ 44 gramm sheavaj
▪️ 40 gramm kókuszolaj vagy kókuszzsír (lehet V-6 bázisolaj is vagy jojoba olaj)
▪️ Illóolajok : Lavender, Myrtle, Rosemary és Thyme
A méhviaszt és a shea vajat felolvasztjuk vízgőz felett, majd ha folyékony állagú levesszük tűzhelyről, mehet bele a V6 és az illóolajok, majd egy tégelybe töltjük és megvárjuk míg visszakeményedik.

 

RECEPTEK GYOMORPANASZOKRA

Ha gyermekünk hasi panaszokra panaszkodik, a Digize vagy a Tummygize keveréket nagyszerűen és egyszerűen használhatjuk.

A TummyGize rolleres kivitelben is megvásárolható, így mindig könnyen velünk lehet 2 éves kor feletti gyerekeknek ez a legjobb megoldás, de a Digize lajból is készíthetünk rollert a kornak megfelelő hígítással, ez is nagyon nagy segítség.

6 hónapos kor felett pelenkázások után is használhatjuk hígítás után segítve ezzel a kicsik emésztését, hogy elkerülhessük a fájdalmakat.

Hányinger esetén a Peppermint inhalálása is nagyszerű megoldás, ezt az olajat viszont 2 éves kor alatt nem ajánlott alkalmazni!

 

RECEPTEK A NAGY ÉRZELMEKRE

Az érzelmi vihar során a kisgyermek “Üss vagy fuss!” válaszreakcióban van, tehát krízis üzemmódban. Logika és érvelés ilyenkor nem igazán szokott működni, azért sem mert a gyerekek prefrontális kérge nincs kifejlődve, ami ezen feladatokért felelős. Meglepő, de az érzelmünk kontrollálásáért, az észérvek elfogadásáért felelős területünk 25 éves korra fejlődik ki.

Ez az a pont, ahol az illóolajok HATALMAS SEGÍTSÉGET nyújtanak, hiszen a szaglószervünk közvetlen kapcsolatban van az amygdalával.
Már egy érzelmi támogató illóolaj felbontása és megszagolása is beindíthatja a limbikus rendszert, hogy segítsen a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez, és elősegítse a nyugalom és biztonság érzését.
⠀⠀
Ebben a házban rengeteg érzelmekre ható olajat használunk. A gyerekeknek van saját rollere és diffúzora. Leginkább a pozitív érzelmek és hangulatokra…de már társunk volt az érzelmi viharokban is.

Kedvenc érzelmi támogató olajaink:

 • Peace&Calming
 • Gentle  Baby
 • Stress Away
 • White Angelica
 • Valor
 • Kidpower
 • Vetiver
 • Joy
 • Release
 • Grounding
 • SARA
 • Surrender

Vélemény, hozzászólás?