Young Living Seed to Seal

  • Post category:Illóolaj / Olajok
  • Reading time:6 mins read

Gondolkodtál már azon, hogyan éri el a Young Living, hogy kedvenc olajaid és keverékeid ilyen érintetlenek legyenek? A titok az, hogy már a kezdetektől jelen vannak és odafigyelnek!

Az Utah állambeli Monában található Whispering Springs Farmtól a horvátországi Dalmatia Aromatic Farm and Distilleryig, olajainkat gondos, földet szerető gazdák állítják elő, akik büszkén gondozzák a YL földjeit. 

Tudtad, hogy a gondozás folyamata már a magok elültetése előtt elkezdődik? Mielőtt elkezdik a növények termesztését, megvizsgálják a talajt, a vizet, sőt még a levegőt is, hogy csíráknak boldog, egészséges növekedési környezetet biztosítsanak. Amikor azt mondjuk, hogy Seed to Seal®, akkor komolyan gondoljuk!

Vetőmagok

A minőségi illóolajok kiváló minőségű növényekből származnak, ezért gondosan ügyel a cég arra, hogy magjaikat kézzel és szeretettel válogassák. Minden egyes magot megvizsgálnak, hogy megállapítsák, hogy magas-e a bioaktív vegyületek szintje. Amint megbizonyosodtak arról, hogy alkalmasak arra, hogy érintetlen illóolajokat teremtsenek, már mehetnek is a földekre és az üvegházakba.

Konzerválási technikák

Nemcsak az illóolajok biztosítását veszik komolyan, hanem azt is, hogy az általuk használt földet és földterületet egészségesnek és élettel telinek tartsák az elkövetkező generációk számára. Ezért a gazdaságok hangsúlyt fektetnek a fenntartható termesztési és betakarítási technikákra, mint például a faforgács komposztálására és a forgó hűtőrendszerekre. A gazdálkodás, ha nem megfelelően végezzük, kimerítheti a földet, és képtelenné teheti azt a jövőbeli termények termesztésére. Globális farmjaikon a Young Living azért dolgozik, hogy az anyatermészet védelmével biztosítsák, hogy az elkövetkező generációk számára is képesek leszünk illóolajokat termelni.

Gazdálkodó barátaink

Még akkor is, ha egyes növények partnerfarmokról származnak, gondoskodnak arról, hogy a természet legjavát adják nekünk! A partnerfarmok ellenőrzik, hogy megfelelnek-e a szigorú Seed to Seal (magtól a pecsétig) kritériumoknak, így minden egyes olaj mindig verhetetlen minőségben készül.

Az út előre.

A minőség iránti elkötelezettségük nem ér véget, ha a növényeket betakarították! Fenntartható és korszerű desztillációt alkalmaznak minden illóolaj-feldolgozási folyamatban, hogy a legjobb minőségű illóolajokat kínálhassák.

 

H2O megtakarítása a desztilláció során

2019-ben a csapat mélyen belemerült a jelenlegi desztillációs folyamatba, azzal a céllal, hogy minél több vizet takarítsanak meg.

A megoldás víz újrahasznosítása és újrafelhasználása egy zártkörű hűtővízrendszerrel Az újratervezés a meglévő infrastruktúrát használja, és évente 260 millió gallon vizet takarít meg!

 

Íme, hogyan működik a zárt körfolyamatú rendszer:

1. A kutakból kiszivattyúzott friss vizet felmelegítik.

2. A felmelegített vízből származó gőzt a növényi anyagokból származó illóolajok kivonására használják.

3. A gőzt lehűtik és folyadékká kondenzálják. A víz elválik az olajtól, és virágvízzé válik.

4. A virágvizet a gazdaság tároló tavacskáiba vezetik, és öntözővezetékekbe szivattyúzzák.

Ez a folyamat nemcsak vizet takarít meg, hanem a talajnak  is ad egy plusz löketet!

Emlékszel a virágvízre? A lepárlás után a sűrített vízben marad egy kis mennyiségű olaj, klorofill és növényi maradvány – ezért hívják virágvíznek. Ahelyett, hogy hagyná kárba veszni, a rendszer az öntözővezetékekbe szivattyúzza a vizet, így biztosítva a földek vízellátását, és extra savasságot adva a lúgos talajnak.

 

FUN FACT:

A Young Living Lavender Farm and Distillery az egyik legnagyobb magántulajdonban lévő illóolaj-lepárló üzem a világon. Ezzel együtt jár a felelősség, hogy az illóolajtermékek terén a legmagasabb, az iparágban vezető színvonalat tartsák fenn. 

Vélemény, hozzászólás?