Vegyszermentes háztartás

Én magam már egy jó ideje igyekeztem kihagyni a vegyszereket a háztartásomból. Kerestem a természetes megoldásokat.  Most már csaknem egy éve használom a Thieves-t az egész lakás tisztításához! Hihetetlen,hogy  mennyire egyszerű és megfizethető az  otthonom minden felületének mérgező anyagoktól mentes rendben tartása. 

A legjobb nem mérgező tisztítószer a Thieves

Mi is ez tulajodon képpen?

A Thieves  illóolaja öt erős Young Living olaj keveréke. Felemelő és energizáló és ez a Young Living egyik leghíresebb olaja. A Thieves keverék szegfűszeg, eukaliptusz, rozmaring, citrom és fahéj keverékét tartalmazza. Egy 15. századi legenda ihlette franciaországi tolvajokról, akik egy különleges keveréket készítettek a pestis idején szegfűszegből, rozmaringból és másfűszerekből, amivel bekenték magukat a lopások során és ez megvédte őket a fertőzésektől. A francia hatóság elfogta őket és enyhítést ajánlott nekik, ha elmondják a titkos keverék összetevőit.

A Thieves tisztítószer önmagában, de egy fantasztikus kezdőkészletként tagjaként is megvásárolható!

A legjobb nem mérgező háztartási tisztítószer felhasználási módjai:

 
ÁLTALÁNOS TISZTÍTÓSZER

1 kupak Thieves tisztítószer
500 ml víz
Egy 500 ml-s üvegbe keverd össze és már használhatod is!

 

Thieves Laundry Soap-Mosószer

Az esszenciális illóolajaknál 22 másodperc, míg eljutnak az agyhoz, 2 perc alatt a véráramba kerülnek és 22 perc kell nekik, hogy minden sejtre hatással legyenek a szervezetben. ⁣

Pont erről jutott eszembe, hogy akkor az ártalmas anyagok is ugyanilyen gyorsan jutnak el hozzánk..

Ráadásul a mosás során az anyagra kerülve közvetlenül a bőrünkön felszívódva, napi szintű veszélynek tesszük ki magunkat.

A Thieves Laundry Soap, növényi formulájának hála kíméletesen mégis nagy hatékonysággal mossa a ruhákat, vegyszerek és illatanyagok nélkül! A ruhák frissek citrusos illatúak, és tiszták lesznek! Magas koncentrátumú formulájának hála 946 ml nagyjából 21 mosásra elegendő.

Háromszoros adag Thieves mosószert tudsz készíteni, ha 1/3-ot áttöltesz egy tiszta üvegbe, hozzáadsz 3 kupak Thieves háztartási tisztítót, 5 csepp lemon olajat és feltöltöd desztillált vízzel. Nagy hatékonyságú mosógéphez használj 1/4 kupaknyit, míg normál hatékonyságúhoz 1/2 kupaknyit!

Ráadásul azt tudtátok, hogy a szárítógép illatosítók milyen károsak az egészségre?

Hogy őszinte legyek, igazán megdöbbent, amikor megtudtam az igazságokat arról, hogy mennyire mérgezőek egészségünkre és környezetünkre.
Tudtátok, hogy az összes olyan vegyi anyagból, amelyet otthonunkban tisztítószerekben, mosó- és tisztítószerekben használunk, a szárítógép illatosítók az egyik legmérgezőbbek? Igen, ez így van. Egyenesen veszélyesek!

A szárítógép illatosítókat alkotó vegyi anyagokat úgy tervezték, hogy rátapadjanak a szövetekre és a felületekre, ami azt jelenti, hogy a bőrükön keresztül jutnak be a testünkbe. Szeretném, ha elképzelnétek ezt. Természetesen nem fogyasztjuk azokat a vegyszereket, amelyeket a lapok tartalmaznak, DE ha a bőrön keresztül bejutnak a szervezetünkbe, pontosan ugyanazt csinálják, mintha mondjuk megennénk őket!
A szárítógép illatosítokban található vegyi anyagok, közvetlenül befolyásolják az idegrendszert és az endokrin rendszert, ami végül krónikus betegségekhez vezethet.
Gondolhatnánk, hogy : “Oké, akkor megveszem az illatmentes szárítógép lapokat, tehát rendben kell lennem, ugye?” Sajnos nem. Noha a szintetikus illatfaktor kiküszöbölése jó első lépés, nem tudjátok elkerülnie a többi vegyületet, amelyekről kimutatták, hogy mérgezőek.
Inkább azt tanácsolom, egyszer és mindenkorra hagyjatok fel a használatukkal!

⁣12 kémiai anyag, amely a szárítógép illatosítókban megtalálható:

 1. Alfa terpineol: okozhat fejfájást, központi idegrendszer károsodást és légzőszervi problémákat
 2. Benzil-acetát: összefüggésbe hozható a hasnyálmirigyrák kialakulásával
 3. Benzil-alkohol: légzőszervi irritációt okozhat, a központi idegrendszert károsíthatja, akár halálhoz is vezethet
 4. Kámfor:központi idegrendszeri rendellenességeket, és zavartságot okozhat, könnyen felszívódik
 5. Kloroform: rákkeltő neurotoxin
 6. Biológiailag lebomló kationos lágyító: károsíthatja az idegrendszert
 7. Etanol: veszélyes hulladéknak minősül, a központi idegrendszerben rendellenességeket okozhat
 8. Etil-acetát: veszélyes hulladéknak minősül…irritációt okozhat
 9. Diklórbenzol: rákkeltő anyag, melyet festékhígítók előállításánál is alkalmaznak
 10. Limonén: rákkeltő, szem és bőr irritációt okozhat
 11. Linalool: befolyásolhatja a szív normál  működését, központi idegrendszeri rendellenességet okozhat
 12. Pentán: fejfájást, szédülést, hányingert, álmosságot okozhat

Ha a fenti lista nem győz meg titeket, akkor nem tudom, mit mondjak! Ugye Ti sem akarjátok ezeket az anyagokat belélegezni, vagy azt, hogy a bőrötökhöz érjenek?

Ez a felsorolás ráadásul nem tartalmazza még az illat vegyületeket sem! El tudjátok képzelni, hogy nézne ki ez a lista?
Nem csak az egészségünket károsítja, de még a ruháinak minőségét is. Gondolkozzatok rajta. Ha ezeknek a vegyi anyagoknak maró hatásai vannak a testére, mit csinálnak a szövetekkel?? A ruhákban lévő szálakat is tönkreteszik.

Nem toxikus alternatívák

A nagy hír az, hogy van mód arra, hogy helyettesítsétek őket, és még mindig puha, tiszta illatú ruhákat kapjatok. Ha gyapjúszárító golyókat használtok a szárítólapok helyett,  az egészség és a környezet szempontjából is jót tesztek.
Csökkenthető a szárító statikussága azzal, hogy alufólia golyót dobunk ​​be, vagy ha néhány biztostűt szúrunk a  szárítógolyóba. Ezután szórhatunk rá ecettel, és a kedvenc illóolajunkkal is illatosíthatjuk! 

Remélem mától semelyikőtök nem fogja ezeket a lapokat használni, és mielőtt beszereztek egy alternatívát, meggyőződtök annak toxikus hatásairól!

Íme néhány tipp a nagyszerű illat eléréséhez:

Álom cseppek:

2 csepp Bergamot
1 csepp Lavender

Tiszta és egyszerű:

2 csepp Purification
2 csepp Tea Tree

Citrusos frissesség:

2 csepp Lemon
1 csepp Grapefruit

Dish Soap-Mosogatószer 

Természetes eredtű anyagokból készül, mégis hatékonyan, de kíméletesen tisztít.

Thieves, Jade Lemon és Bergamot illóolajokat tartalmaz.

Te ismersz más olyan tisztítószert, mellyel még a növényeidet és zöldség-gyümölcseidet is lelkiismeretfurdalás és károsanyag bevitel nélkül tudod tisztítani? A Thieves bizony erre a célra is megfelelő!

Amire szükséged lehet a Thievesen kívül:

 • szódabikarbóna
 • ecet
 • oliva olaj
 • desztillált víz

Olajok amelyek jól jöhetnek:

 • Peppermint
 • Lemon
 • Tea Tree
 • Purification
 • Lavender
 • Orange
 • Grapefruit
 • Bergamot

 

Remélem Te is elhagyod a vegyszereket az életedből és csatlakozol a Thieves imádók klubjába, vagyis hozzánk!! 

Vélemény, hozzászólás?