Hajspray Tippek

  • Post category:DIY & Tippek
  • Reading time:4 mins read

Nem titok, hogy nyáron a hidratálás a kulcs – nem csak a tested, de a hajad esetében is! Ahogy emelkedik a hőmérséklet, egyre több időt töltünk a napon, vízparton, parkban, vagy csak kint a szabadban, ami nagyon is igénybe veszi és kiszárítja a hajunkat.

A kulcs a hidratálás, mégpedig az egészséges hidratálás, amely csodát tesz a fürtjeiddel és a közérzeteddel egyaránt.Kerüld a forró vízzel tusolást és hajmosást, helyette használj inkább langyos vagy hideg vizet! A túl sok forróság kiszáríthatja és tönkreteheti a hajad és a bőröd.

A klór szintén erősen szárítja a hajat.Mielőtt úszni mész, nedvesítsd be a hajad, hogy kevesebb klórt szívjon magába! Úszás után pedig minél előbb moss hajat samponnal, hogy eltüntesd belőle a klór maradványait! Ehhez tökéletes választás lehet a Lavender Mint tisztító sampon, mely egyúttal fel is frissíti a tincseidet.

 

DIY Kifésülést segítő spay királylányoknak

Hozzávalók: ⁣
szórófejes üveg ( 100 ml vagy igazából bármekkora)⁣
2 tk. balzsam ( Copaiba Vanilla Moisturizing Conditioner) ⁣
langyos víz ( kevesebb egy kicsivel, mint amekkora az üveg) ⁣
5 csepp Lavender ⁣
5 csepp Cedarwood⁣
3 csepp Royal Hawaiian Sandalwood ⁣
2 csepp Orange ⁣


A langyos vizet keverjük el a balzsammal és az illóolajokkal és töltsük az üvegbe. Használat előtt mindig rázzuk fel! Nem kell kimosni! Az illóolaj adagok nálunk gyerek miatt lett ilyen alacsony, de felnőtteknek nyugodtan mehet 10-15 csepp olajanként. ⁣

Számos illóolaj van, amelyek jótákony hatással vannak a hajra, a Lavender, a Cedarwood pont ilyen. Segítik a hajnövekedést, meggátolják a korpásodást, a bőr gombásodását. Hasonló hatással bír még a Rosemary is.

Az Orange illóolaj, szintén híres arról, hogy selymessé varázsolja a töredezett hajat és mellette az illata is fantasztikus. Ilyen kis mennyiségben és a hajra fújva nyáron sem lesz gond az, hogy a narancs illóolaj egyébként fényérzékeny.

A Sandalwood segít a hajnak a nedvességet megtartani és ettől ragyogó és sima lesz. Nem mellesleg imádom az illatát! ⁣

Használhatjuk a spray-t akár napközben is, hiszen nem kell kimosni és akár hajmosás után is a könnyebb kifésülés érdekében. ⁣

Kattints ide, ha szeretnél regisztrálni!

Vélemény, hozzászólás?