Fejlesztő farmos játék

Az ősz és a tavasz nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy megismerkedjünk a tanyasi élet csodáival. Azt gondolom, hogy ez a játék kicsiknek és nagyoknak is fantasztikus. Nálunk Lara (4,5 éves) és Bebe (2,5 éves) is imádta és tényleg számtalan módot találtunk arra, hogy tanuljunk és szórakozzunk a játék közben.

 

Szóval kalandra fel és ismerkedjetek meg játékos módon a gazdaságok életével és a különböző eszközökkel!

A mi farmunkhoz játék teheneket, malacokat, lovakat, egy traktort és néhány ember figurát használtunk fel.

Igazi családi project volt ez nálunk, hiszen a férjemet bíztam meg a szárított kukorica beszerzésével, de ha nincs lehetőségetek, akkor a pattogtatni való kukorica is tökéletes lesz. (Nyilvánvalóan ez olyan gyerekeknek szól, akik nem esnének kísértésbe, hogy a szájukba vegyék a dolgokat.)

Dobozos gabonasiló

Egy tejes vagy gyümölcslés dobozból készíthetünk mókás gabonasilót a farmra.

Önthetünk kukoricát a kifolyócsőbe, és az előbukkan az alján, majd a traktor pótkocsijában landol!

A gabona silót nagyon könnyű elkészíteni.

 

A dobozon vágni kell egy nyílást egy sniccerrel vagy késsel, és a doboz belsejébe kell nyomni, majd ragasztószalaggal rögzíteni, hogy ez legyen a rámpa.

Ezt követően bevonhatjuk a karton színes papírral, hogy egy igazi silóra emlékeztessen.

A kukorica szórásához nagyszerű szolgálatot tesz egy kiskanál, amelynek hála ez egyben nagyszerű finommotoros gyakorlat.

Bármilyen egyéb farmhoz köthető kiegészítőt használhatunk, készülhet vályú az állatoknak kis laposabb tálakból akár, de legóból is megépíthetünk még mellé bármit.

Nagyszerű alkalom volt arra, hogy beszélgessünk arról, hogy milyen állatok élnek a farmon és a gyerekek még előkeresték azokat a könyveket is, amelyek kapcsolódnak a farmhoz. Így tényleg egész délutánra lefoglalt minket ez a játék és sokat tanultak alatta, többek között még felseperni is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?