Illóolajok, melyek a legjobb útitársaid lesznek

  • Post category:Illóolaj / Olajok
  • Reading time:5 mins read

Miért is ne lehetnének segítségünkre az illóolajok az utazásink során?

A rolleres üvegcsék rendkívül kis helyen elférenek így bármikor előkaphatjuk őket.

Vannak már kimondottan utazásra szánt USB-s hordozható diffúzorok is, de bármely készüléket vihetjük magunkkal, ha lesz a közelünkben árramforrás, mert az olajok jótékony hatására bizony mindig szükségünk lehet!

Az illóolajok felhasználásának néhány előnye utazás közben:

  1. Csökkenti az utazással járó stresszt és szorongást- STRESS AWAY, RELEASE
  2. Javítja az alvás minőségét-LAVENDER, CEDARWOOD
  3. Enyhíti a fejfájást vagy az izomfeszültséget – PEPPERMINT, PANAWAY
  4. Hidratálja a bőrt és csökkenti a bőrpírt és a foltokat – FRANKINCENSE, LAVENDER
  5. Segít elfedni a kellemetlen szagokat – PURIFICATION
  6. Fokozza az energiát, ha időeltolódás van EN-ER-GEE, PEPPERMINT
  7. Emésztéstámogató-  DIGIZE, TUMMYGIZE
  8. Enyhíti a rovarcsípéseket és más bőrirritációkat például a leégést. – LAVENDER, HELICHRYSUM

Alvásproblémák

Ismerős, mikor végre elutazol, pihenhetnél, de valamiért mégsem sikerül elaludnod? Ha a gyermekeiddel utazol, ez számukra mégnagyobb probléma lehet. Pontosan ezért nem hagyom otthon sosem a diffúzort. A kellemes, otthonra emlékeztető, pihentető illatok nagy mértékben segítenek túllendülni az idegen környezet okozta stresszen, és még az időeltolódás kellemetlenségeit is enyhíthetik.

A mi kedvenceink: 
Lavender, Cedarwood, Dreamease, Gentle Baby, Stress Away, White Angelica

Nyugtató olajok a repülőútra

White Angelica
10 olyan illóolaj keveréke, amelyek relaxáló, nyugtató tulajdonságaikról ismertek. A virágolajok hangulatjavító tulajdonságokkal rendelkeznek, a citrusolajok frissességet és egy kis vidámságot adnak hozzá, az olyan olajok pedig, mint a Spruce és a Sandalwood, földelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez egy kötelező darab mindenkinek, aki szorongó érzést tapasztal a repülőgépen!

Peace&Calming
Ez a megbízható olaj, amelyet kéznél kell tartani, hogy nyugalmat hozzon bármilyen helyzetbe (beleértve a repülőgépes utazást is). Gyorsan a mentális és fizikai nyugalom érzetét kelti. Amikor használom, szinte érzem, ahogy a stressz leolvad a vállamról.

Seedling Calm
Ez a Young Living olajkeverék kifejezetten gyermekek számára készült. Olyan olajokból áll, amelyek köztudottan biztonságosan használhatók a gyermekek számára, és nagyszerű módja annak, hogy a kicsik nyugodtak és boldogok maradjanak a repülés alatt.

A JOLLY JOKER ILLÓOLAJOK

Egyes olajok többféle célt szolgálnak. Íme néhány olaj, amelyek  különböző szükségletekben segíthetnek az utazás során:

Lavender
Szinte mindenre is használhatod!  Szokás az olajok svájcibicskájaként is hivatkozni rá. Ez az olaj szuperül támogatja a bőröd, segíti a pihentető alvást és a nagy érzelmek legyőzését, rovarcsípésekre, napégésre is használható, de az apró bibiket is jól gyógyítja. KELL az utazási eszköztáradba!

Frankincense
A tömjén az egyik legjobb olaj a bőr támogatására (gondolj a nap vagy a szél okozta égési sérülésekre). Szuperül támogatja az immunrendszert is. Segít a koncentrációban (ki tudod mondani, hogy szeszkviterpének?). Még azt is olvastam, hogy másnaposság esetén is segíthet! 

Peppermint
Az utazások sokaknál okoznak kellemetlen érzéseket, émelygést ez nagyszerű orvosság erre a problémára. Emellett szuper élénkítő, ezáltal az időeltolódás okozta kellemetlenségeket is könnyebben átvészelhetjük, illetve fejfájás esetén is elsődleges gyógyír lehet.

TERMÉKEK AZ ILLÓOLAJOK MELLETT

Ningxia:
Zacskós kivitelben a leghasznosabb útitárs lehet. Nem csak a szomjad oltja, de feltölt energiával is, így egy-egy túra alkalmával nagyon hasznos lehet, de a strandon is igazi frissítő.

Mineral Sunscreen 50 SPF
Elengedhetetlen kellék akkor is, ha nem a strandon töltöd a pihenésedet! A napvédelemre sajnos a mai napig kevesebb hangsúly kerül, pedig elengedhetetlen már akkor is, ha egyáltalán kilépünk az otthonunkból! A Young Living terméke megfelel minden szabványnak, mindemellett természetes összetevők alkotják.

Lavender Lip Balm
Vajon miért ajánlok egy ajakbalzsamot? Azért, mert ez jóval több annál! Bármikor bevethető, ha apró sérülés ér bennünket, így azt gondolom kis méretéből adódóan baj nem lehet abból, ha mindig velünk tart.

Vélemény, hozzászólás?