Dínó kaland

Nemcsak Bebe, de Lara is most a dínó kedvelő korszakban van. Készült itt már minden…dinó föld, dínó tojás, jégkockába rejtett dínók és még van jópár megvalósítandó játék, amit elterveztem.

A chia mag egy nagyon jó szenzoros alap és gyorsan elkészül és ezer módon fel lehet használni játékokhoz.

Ráadásul ez ízlelés biztos is, hiszen az ételfesték és a chia mag is fogyasztható, így nem gond, ha a gyerkőcök szájába kerül belőle valamennyi a keverékből.

Mi az a szenzoros integráció?

Egy neurológiai folyamat, mely a testünk és a környezetünk ingereit/érzeteit rendezi, és lehetővé teszi, hogy testünket az aktuális helyzetnek megfelelően tudjuk használni.

Az érzékelésnek ugye 5 területét használjuk:

látást, hallást, szaglást, ízlelést, és tapintást

Azt azonban kevesen tudják, hogy az idegrendszerünk a mozgást, nehézségi erőt és a testhelyzetet is érzékeli. Az érzékszervek különböző információkat hordoznak, melyek integrálódnak, és a részekből egész válik. Ezen egész segítségével tudunk a helyzetváltozásokra gyorsan és megfelelő módon reagálni.

 

A szenzoros fejlesztő játékok elképesztően hatékonyak, és segítenek a gyermekeknek fejleszteni a szenzoros képességeiket.

 

DINÓ KALAND HOZZÁVALÓK:

  • chia mag
  • víz
  • ételfesték
  • dinók

Szórjuk bele a chia magot egy nagyobb tálba mehet rá víz és ételfesték. A mag picit megszívja magát, így igazi mocsárra emlékeztető közeget kapunk, melyben a kis dinóinkkal el tudunk szórakozni, majd később jöhet az állatkák megtisztítása is, levezetésképpen.

Nem egy tiszta elfoglaltság, javaslom szabadban, árnyékos helyen kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?