Belsőleg is használható illóolajok

  • Post category:Illóolaj / Olajok
  • Reading time:6 mins read

Ha áttanulmányozod az illóolajok történetét, három nagyon eltérő tanítást találsz:

A britek tanítása: A britek eredetileg kis mennyiségben használták az illóolajokat, nagy mennyiségű vivőolajjal vegyítve. Ezeket a keverékeket csak masszírozáshoz használták.

A németek tanítása: A németek igazi aromaterápiaként tanították az olajok használatát; az illóolajokat csupán belélegezték.

A franciák tanítása: A francia használati módszer szerint az illóolajokat legjobb hígítatlanul, helyileg alkalmazni. Táplálékkiegészítőként, belsőleges emésztésre is használják az illóolajokat, de csak akkor, ha azok valóban tiszták. Sőt, vannak olyan orvosok, akik az illóolajok intravénás alkalmazását is előírják, illetve maguk is elvégzik.

A Young Living cég alapítói, Gary és Mary Young úgy érzik, hogy mindhárom felhasználási módszer elfogadható. Ez a Young Living által kínált Seed to Seal (magtól a csomagolásig) minőséggaranciának köszönhető, valamint annak is, hogy Gary Young sokat tanult a francia aromaterapeutáktól.

A Young Living bevezette az úgynevezett Plus illóolaj-sorozatot.A Plus illóolajok normál üvegben érkeznek, a címkéjük fehér alapon szép, színes írás, és egy plusz (+) jel is látható rajtuk. Nagyon egyszerű a Plus olajok mögötti szándék. Ha ezt a fehér címkét látod, az azt jelenti, hogy az adott olaj alkalmas a belsőleges használatra.

Az üvegben található olaj valójában nem újdonság. A borsmenta+ (Peppermint +) illóolaj például pontosan ugyanaz, mint a normál borsmenta (Peppermint) illóolaj, de az amerikai székhelyű FDA (Food and Drug Administration) szervezet előírásai miatt külön jelölni kell ezeket az olajokat. Ne hagyd, hogy ez összezavarjon, vagy visszatartson az olajok használatától!

A fehér címke azt jelenti, hogy az adott olajat táplálékkiegészítőként, míg a színes címke azt, hogy helyileg vagy belélegezve használjuk. Hadd szemléltessük ezt egy példával! Egy átlagos élelmiszerüzletben vagy bioboltban találunk kókuszolajat a sütési kellékek között. Aztán az egészségápolási termékek között megint találkozhatunk kókuszzsírral, általában helyi használatra, például hidratálóként a bőrre. Mi a különbség? Semmi, csak a címke. A Young Living illóolajaival ugyanez a helyzet. Az egyforma típusú olajok minden tekintetben egyformák – ugyanarról a farmról származnak, ugyanazokból a növényekből nyerik ki őket, és ugyanúgy csomagolják őket.Az Egyesült Államokban a Young Living több mint 40 olajat vezetett be fehér táplálékkiegészítős címkével; ott „Vitality” a melléknevük, nem „Plus”. Idővel ezek valószínűleg mind elérhetők lesznek itt, Európában is. A helyi, illetve belélegzéses használatra felcímkézett változatuk már most is elérhető (ami ugye ugyanaz, mint, ami a fehér csomagolásban van).

Ne feledd, az számít, mi van az üveg BELSEJÉBEN!

Jelenleg Európában a következő Plus olajok érhetők el:

Borsmenta+ (Peppermint+)

Citrom+(Lemon+)

Édeskömény+ (Fennel+)

Fahéj kéreg+ (Cinnamon Bark+)

Gyömbér+ (Ginger+)

Indiai citromfű+ (Lemongrass+)

Kakukkfű+ (Thyme+)

Kardamon+ (Cardamon+)

Levendula+ (Lavender+)

Mandarin+ (Tangerine+)

Narancs+ (Orange+)

Oregánó+ (Oregano+)

Rozmaring+ (Rosemary+)

Szegfűszeg+ (Clove+)

Szerecsendió+ (Nutmeg+)

Thieves+ 

 

Ezek mindegyike elképesztően jótékony hatással van az egészségre.

 

Kattints ide, ha szeretnél regisztrálni!

Vélemény, hozzászólás?